Daphne volledigAangenaam, ik ben Daphne van Breemen, een voormalig Waalwijks stadsdichter, die Brabant voor Amsterdam heeft verlaten.

Al zolang ik me herinner, sta ik bekend als ‘het meisje dat altijd lacht’. Die lach vind je uiteraard terug in mijn schrijfwerk. Columns, verhalen, poëzie, journalistiek, of commerciële teksten: ik hou ervan. Intussen werk ik dan ook alweer zo’n acht jaar als freelance journalist, tekstschrijver en PR-dame (bij gebrek aan een mooier woord).

Nu
Je vindt me een paar dagen per week op de online redactie van de VolkskrantDe rest van de tijd ondersteun ik de online redactie van Allerhande, het culinaire magazine van Albert Heijn. Want als ik niet aan het schrijven ben, dan ben ik aan het koken! Ook verricht ik keyword- en SEO-research voor de nieuwe themapagina’s van allerhande.nl. Hiervoor zet ik niet alleen allerlei online (marketing- en PR-)tools in, maar ook mijn culinaire kennis.

Wat deed ik hiervoor?
Een kleine greep: ik schreef voor Trouw, Nieuw Wij en het Brabants Dagblad. Tevens schreef ik mee aan het boek Een kijkje in de keuken van Zanddonk. Verder deed ik de copywriting en PR voor The New University en (in vaste dienst) voor Museum Ons’ Lieve Heer op Solder.

Benieuwd naar mijn werk?
Op deze site, bedoeld als grote krant, vind je veel van mijn artikelen en gedichten. Dus bladeren maar! (En bekijk LinkedIn voor een compleet overzicht van mijn werkzaamheden en opdrachtgevers.)

Geef een reactie