Daphne volledigAangenaam, mijn naam is Daphne van Breemen. Ik ben op een zomerdag in 1992 geboren in het Brabantse Waalwijk, maar woon nu alweer een tijd in Amsterdam. En nee, daar wil ik nooit meer weg. Sorry, ik ben er óók zo een.

Al zo lang ik me kan herinneren, sta ik bekend als ‘het meisje dat altijd lacht’. Die lach vind je ook terug in mijn schrijfwerk. Columns, verhalen, poëzie, journalistiek, of commerciële teksten: ik hou ervan. Intussen werk ik dan ook alweer zo’n acht jaar als freelance tekstschrijver en journalist. In 2014 behaalde ik mijn bachelordiploma journalistiek, afstudeerrichting schrijvende pers. En in juli 2017 behaalde ik mijn masterdiploma Religie en Samenleving aan de Universiteit Utrecht voor extra verdieping.

Het liefst schrijf ik dan ook over religie in de huidige samenleving. Ik luister graag naar wat mensen daarover hebben te zeggen. Die interview ik dan, onlangs nog voor NieuwWij. Eerder schreef ik voor dagblad Trouw in Amsterdam en het Brabants Dagblad in Tilburg en Waalwijk. Ik redigeerde een magazine voor de Universiteit Utrecht en was met een gedicht te horen in Met het oog op morgen (NOS) bij Radio 1. Maar voor commercieel werk moet je ook bij mij zijn. Voor verschillende bedrijven schrijf ik magazines, folders, blogs of de teksten van hun website. Laatst nog herschreef ik de website van Diligence Cocktails (proost!).

Benieuwd naar mijn werk? Op deze site, bedoeld als grote krant, vind je veel mijn artikelen en gedichten. Blader er gerust doorheen!

Reacties

Geef een reactie